Himne a Sant Sebastià
Vallirana

Carrer de l'Església, 26
    A l'església parroquial de Sant Mateu

Música i dansa
    Adriana Geladó Prat

"El poble de Vallirana humilment us ve a pregar, que el deslliureu de la pesta gloriós Sant Sebastià. Un jorn el poble estava de dol i atribulat d'una infecció espantosa que s'havia declarat, guiat per llum divina a Vós va acudir i obrant un gran prodigi el mal vàreu guarir. El poble de Vallirana humilment us ve a pregar, que el deslliureu de la pesta gloriós Sant Sebastià. La fe, els nostres avis, amb Vós varem tenir, i el remei saludable ells varen "alcançar". Guiats siguem nosaltres per eixa llum divina, a fi de que en la glòria junts ens poguem trobar. El poble de Vallirana humilment us ve a pregar, que el deslliureu de la pesta gloriós Sant Sebastià".

El text d'aquest himne està extret d'un cançoner de l'Orfeó Parroquial datat el 20 de gener de 1943. Probablement, aquest himne estigui relacionat amb la benedicció de la nova capella i de la nova imatge de Sant Sebastià del temple parroquial, que foren inaugurades l'any 1943.

Font: informació aportada del sr. Jaume Montané.