Habitatge del Carrer d'Àngel Guimerà, 4
El Papiol

Carrer d'Àngel Guimerà, 4

Juana María Huélamo Gabaldón

Habitatge aïllat, de planta quadrangular i tipologia de ciutat jardí, amb coberta a dues vessants de teula àrab. El carener és perpendicular a la façana principal. Consta de planta baixa i pis, amb respiralls decoratius en el timpà que marca la golfa. Les obertures són verticals i les persianes de llibret. Te tres eixos de simetria: la porta en el central, i les finestres a banda i banda. Les façanes estan arrebossades. Un barri de maons i reixat de forja tanca el perímetre que acull un petit jardí.

En arribar el segle XX, la vila de Papiol es va posar de moda entre les clases mitges de Barcelona i es va estendre la idea de que els seus aires eren ideals per sanar malalties respiratòries.
    El poble va anar creixent cap a la dècada de 1950 en un urbanisme tipus "ciutat jardí". Aquest és un exemple de la interpretació d'aquest tipus d'arquitectura.