Habitatge al carrer del Palau, 8
Rupit i Pruit

Carrer del Palau, 8
    A l'extrem de migdia del nucli urbà de Rupit

Catàleg de béns a protegir de Rupit i Pruit
    Adriana Geladó Prat

Edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula àrab de dos vessants, el carener paral·lel a la façana principal i un ràfec de bigues de fusta sostingut amb mènsules. Està distribuït en planta baixa, pis i golfes, amb la façana principal orientada a llevant. Presenta un portal d’accés d’arc de mig punt adovellat, amb els brancals bastits amb carreus de pedra. Al pis hi ha una finestra simple d’obertura rectangular, emmarcada amb carreus de pedra, la llinda plana i l’ampit motllurat. Compta amb un petit arc de descàrrega superior, bastit amb maons disposats a sardinell. L’obertura de les golfes es correspon amb una finestra quadrada de menors dimensions, amb els brancals bastits amb carreus de pedra, la llinda plana i l’ampit motllurat. Presenta una motllura rectilínia doble disposada a l’intradós de l’obertura.

La construcció està bastida en pedra sense treballar de diverses mides i fragments de maons, tot disposat de manera regular. Un revestiment arrebossat i emblanquinat cobreix el parament, sobretot als pisos superiors.