Forn d'obra del Ramassà
Santa Maria de Merlès

Sector sud-oest del terme municipal
    A 6900 metres per pista forestal de la carretera BV-4401, punt quilomètric 11'750.

El tram superior dels murs perimetrals es troba parcialment derruït.
    Jordi Compte i Marta Homs

La teuleria o forn d'obra del Ramassà està situada pocs metres al sud de la masia que li dóna nom, en un marge que separa el nivell inferior per on passa una pista forestal de l'inferior, sobre el que hi ha assentada la masia.
    Es tracta d'un forn d'obra de petites dimensions bastit amb murs de maçoneria de pedra que assoleixen amplades properes al metre a la part frontal i picat directament a la roca mare en la resta. Té una única obertura petita i quadrada emmarcada amb pedra treballada, orientada a l'est i situada en el mateix nivell de la masia. El forat interior, d'uns 245 per 260 centímetres de planta i uns 270 centímetres d'alçada, queda a peu pla des del nivell superior i s'hi intueix un accés des del sud, on els murs perimetrals són lleugerament més baixos.