Forn d'obra del Codony (antic)
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Castelltallat
    Des de Codony camí direcció sud uns 200 m

Indet.
    Element pràcticament destruït
    Jordi Piñero Subirana

Restes molt parcials d'un forn d'obra, situat al costat de la font del Codony, uns 200 m al sud de la masia d'aquest nom. Es troben al talús de ponent del camí, en un terreny que ha quedat escapçat pels arranjaments d'aquest camí. Les restes conservades són molt minses i semblen d'una tipologia atípica, probablement més arcaica que les teuleries habituals. Es pot veure una part d'una volta de la fogaina i, al seu damunt, unes conduccions verticals o xemeneies d'un color gris fetes amb materials calcaris. Segons Albert FÀBREGA (2009) es podria pensar que és d'època baixmedieval o moderna.

FÀBREGA ENFEDAQUE, Albert (2009). "Forns antics de ceràmica a la Catalunya central", Dovella, núm. 101, Manresa, p. 4-10.