Forn d'obra del Codony
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Castelltallat
    Des de Codony camí en direcció sud i després nord, uns 400 m

Part superior escapçada.
    Jordi Piñero Subirana

Forn d'obra o teuleria situat uns 120 m al nord-est de la masia de Codony, al costat d'un camí. Se'n conserva tota l'estructura inferior i, per la part superior, queda escapçat. El forn segueix la tipologia habitual. Consisteix en una construcció de pedra de planta quadrada, emplaçada en un terreny amb pendent. Està dividit en dos nivells. A la part inferior hi ha la fogaina, que és una cambra semi-soterrada sostinguda per una sèrie d'arcs tranversals. Aquí és on s'hi introduïa la llenya. Al mur davanter s'hi pot veure la boca de la fogaina. A la part superior es conserva parcialment la cambra de cocció, que ha quedat coberta per la vegetació. Aquest forn pertanyia a la masia del Codony. En una situació propera, vora la font de Codony, hi ha les restes d'un altre forn d'obra, de tipologia més arcaica.