Font del Terrer
Sant Pere de Vilamajor

A tocar del marge del camí del Terrer a Vallmanya.

Actualment la font no raja.
    Diputació de Barcelona

La font del Terrer és una font ben arranjada, al peu del camí del Terrer a Vallmanya.
    Es situa en un paratge amb pendent, per sobre del nivell del camí, al que s'accedeix a través d'una escala amb graons de pedra i barana de fusta.
    La font es troba emmarcada en un petit mur, fet de paredat comú, on hi ha un estret broc metàl·lic, per on sortia un raig d'aigua que queia a un desaigua. Al davant, hi ha dos bancs de fusta sobre un terra de pissarra.
    Per sobre de la font, hi ha dues basses de planta el·lipsoïdal, de paredat comú. Una d'elles és buida.
    Actualment la font no raja, tot i que se sent el soroll de l'aigua escolant-se per sota.

Segons informacions orals, la font del Terrer rajava fins que va ser arranjada fa uns anys. Aquesta actuació, involuntàriament, va provocar que l'aigua s'escolés per sota.
    L'any 2013, la Diputació de Barcelona va dur a terme unes obres per tal de restaurar les basses i la font.

HERRERO i BARÓ, H. (2003). "Rutes de l'aigua (I)". Quaderns de Vilamajor, 3. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 83.