Camp d'escultures de la Rectoria
Sant Pere de Vilamajor

    Vallès Oriental
    Camps de La Rectoria. Nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.
    297 m

    Coordenades:

    41.68351
    2.38861
    449116
    4614818
    Número de fitxa
    08234-174
    Patrimoni moble
    Tipologia
    Element urbà
    Contemporani
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Científic
    Titularitat
    Privada
    Fundació Centre d'Art La Rectoria
    Autoria de la fitxa
    Virgínia Cepero González

    Als camps de la Rectoria, situats a pocs metres al nord de la casa, hi ha una col·lecció d'escultures, realitzades per destacats artistes que han col·laborat amb el Centre d'Art, al llarg de la seva història.
    Hi ha dues escultures del nord-americà Rodger Mack, realitzades pels volts de l'any 1989, una del britànic Tom Grimsey, de l'any 1991, una del britànic Isla Bruns, de l'any 1987, dues del canadenc Clay Ellis, de l'any 1987, una de Raquel Fuentes, de l'any 1997, una de Maïs-Marisa Jorba, realitzada l'any 2009, i dues de Glòria Ortega, de l'any 1991. Tanmateix, de Glòria Ortega hi ha les baranes de forja d'accés a la casa.
    A la plaça de la Palmera, a tocar de la façana principal de La Rectoria, hi ha una escultura d'Enric Gelpí, realitzada pels volts de l'any 1960, abans de la creació del Centre d'Art, una escultura del francès André Fauteux, de l'any 1989, i una de Manel Rovira, de l'any 1990.
    El centre d'art La Rectoria, des dels seu inicis, ha estat una plataforma d'expressió, desenvolupament i pensament de l'art contemporani. Els artistes que hi ha residit, han contribuït amb les seves obres, situades als carrers, places i parcs del nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor, que s'hi exposi una valuosa mostra d'art urbà d'escultura contemporània.

    Informacions facilitades per Mercè Jordà Olives, directora del Centre d'Art La Rectoria.

    El Centre d'Art la Rectoria és una fundació privada, sense ànim de lucre, amb la finalitat de conciliar les arts, les noves tecnologies i la natura. És un lloc de residència i de treball per a artistes, escriptors i investigadors. Els eixos bàsics del Centre són la producció artística, els cursos de formació i les exposicions.
    Es tracta d'una plataforma d'expressió, desenvolupament i pensament de l'art contemporani, amb l'objectiu de dinamitzar la cultura i l'art en relació a l'entorn natural i social immediat i projectar-ho en l'àmbit comarcal i internacional; promocionar la creativitat dins el món de l'art en totes les seves disciplines, integrant-les dins l'espai natural del Parc Natural del Montseny; i facilitar projectes de gènere, immigració i joves.
    La Rectoria va ser propietat del bisbat de Tarrassa fins a l'any 2007, quan va passar a ser de titularitat municipal, per un conveni de traspàs.
    Des dels seus inicis, l'any 1987, han passat pel centre més de 150 residents, entre artistes nacionals i internacionals.

    FESTACATALUNYA. Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya: www.festacatalunya.cat/
    SALA VILA, J. (2011). "Certificació pericial de les escultures de la Rectoria". Estatuts de Fundació La Rectoria de Vilamajor.