Font del molí d'Oms
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 1750 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

Jordi Compte

La font del molí d'Oms està situada uns metres al nord-oest del molí d'Oms i a l'est del Rimentol, a l'extrem nord d'una bassa plastificada que correspon aproximadament amb l'antiga bassa del molí d'Oms.
    S'accedeix a la font des de la pista que comunica el molí d'Oms amb les masies de la Teuleria d'Oms i Oms. A pocs metres de la pista i al costat d'una bassa plastificada a uns metres del Rimentol es troba la font.
    La font està formada per una estructura allargada que conté el dipòsit bastida amb murs de maçoneria de pedra. Conté una obertura emmarcada amb monòlits de pedra treballada amb la data de 1760 inscrita a la llinda. Sota l'obertura sobresurt un apèndix que acaba en una pica allargada monolítica sobre la qual hi ha el brollador metàl·lic, cobert de molsa. Del brollador en surt un raig abundant.

Una part de l'aigua de la font és desviada cap a la masia de Quadres.