Font del Cosí/Font de Ca l'Amigonet
El Papiol

Al costat d'un torrent en un paratge d'accés molt dificil

En un greu estat de deteriorament
    Agència Catalana de l'Aigua, Carrer de Provença, 204, 08036 Barcelona
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

A uns 15 minuts a l'E. del Papiol, en el fons del barranc de can Puig i equidistant de les dues cases, es troba aquesta font de la qual és ben visible la seva arqueta de captació, situada sota un espès alzinar. Al davant es troba, així mateix, un roure monumental.
    El corriol d'aigua que s' inicia amb les seves aigües, es suma a un altre que ve de dalt i mana directament a la Riera de Vallvidrera. Actualment ha perdut la pica i el broc, tot patint els efectes destructius de la caiguda d'una de les alzines que l'envolten.
    En un grafitti a sobre d'una planxa de ciment que cobreix la paret es pot llegir la següent llegenda de la seva darrera restauració (1979): "Cuide la fuente como su hogar. La ijiene es mui grande. 1979"

Era la font més coneguda i on anava més gent d'esbarjo o paseig.
    Es deia que les aigües feien venir ganes de menjar i, ja fos per aquest motiu o perquè era a prop del poble, hi anava gent, fins i tot, de fora del Papiol.
    Al costat s'hi va construir una sínia per a regar els horts del voltant.
    L'aigua continuava cap a la riera de can Rabella (Faura i Casanovas: 1999: 208).

Faura i Casanovas, E. (1999) L'ahir i l'avui del Papiol. El Papiol: Ajuntament del Papiol. Edit. Efadós.