Font del Cargol
Folgueroles

Torrent de les Valls
    A la banda sud-est del terme municipal, sota el quilòmetre 8 de la carretera N-141d

Cultural
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada a la riba de tramuntana del torrent de les Valls, entre els termes municipals de Folgueroles i Tavèrnoles. S’hi accedeix mitjançant un estret corriol d’uns 60 metres de longitud que s’inicia al costat de la carretera, i que està senyalitzat. La font queda amagada per una gran llosa de pedra que li dona aixopluc, formant una petita bauma. Presenta un gran broc metàl·lic per on raja l’aigua, encastat a la roca natural de la zona i que ha estat arranjat recentment. L’aigua cau a l’interior d’un petit clot format amb pedra i desaigua cap al torrent. Normalment, aquesta font sempre raja.

Altres noms relacionats amb l’element: font de la Bauma. L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

MORATÓ, David; PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier; TORRENTS, Jacint; TORRENTS, Carme; VILAMALA, Joan; VILAMALA, Jordi; XUTGLÀ, Montserrat (2000). Folgueroles. Societat i vida d’un poble. Vic: Eumo Editorial, p. 65, 370-371.

ROVIRÓ I ALEMANY, Xavier (2001). “Els rastells de Folgueroles”. Festa Major de Folgueroles 2001. Folgueroles: Ajuntament de Folgueroles.

ROVIRÓ I ALEMANY, Xavier (2007). “Els rastells de Folgueroles”. La Falguera nº 27, p. 12.