Font del Borrell
Gurb

Parròquia de Sant Julià Sassorba
    A 3650 metres per pista asfaltada i pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 6'750.

Jordi Compte

La font del Borrell està situada en una raconada a l'est de l'antic emplaçament del Borrell, avui ocupat per un dipòsit d'aigua, i al nord-oest de la Casanova del Borrell.
    S'accedeix a la font a través d'un corriol que s'inicia entre els pocs murs que queden dempeus de l'antiga masia del Borrell, just al costat d'un dipòsit de formigó. Des d'aquest punt i en direcció est, s'inicia un corriol planer entre marges de pedra que arriba, al cap d'uns 150 metres, a la font.
    La font està formada per una estructura arrodonida, bastida amb murs de maçoneria de pedra i coronada amb lloses, que conté el dipòsit. Aquest dipòsit té una única obertura i davant d'aquesta hi ha un banc format per un gran monòlit. La font es troba just al mig del torrent, on es separen les vessants solana, amb alzines i roures, de la vessant obaga, amb pins.

El novembre de 2002 el Grup de Defensa del Ter va analitzar l'aigua de la font i aleshores presentava un índex de nitrats de 221'4 mg/l, superant àmpliament el límit tolerable de 50 mg/l establert per l'Organització Mundial de la Salut.

Grup de Defensa del Ter, Analítica de les Fonts d'Osona, Novembre de 2002