Font de Puigsec Nou
Folgueroles

Torrent de Folgueroles
    A la banda nord-oest del terme municipal, sota la masia del Puigsec Nou

Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada sota la masia del Puigsec Nou, a la riba de llevant del torrent, prop del camí ral de Vic a Olot en direcció a Tavèrnoles. Està formada per una caseta de planta quadrada, amb la coberta de pedra de quatre vessants i un ràfec de pedra motllurat disposat a tot el perímetre de la construcció. Presenta dues obertures rectangulars amb els ampits de pedra: una finestra simple al parament sud-oest i un accés de majors dimensions a la façana nord-est. Aquesta obertura està tancada amb una portella de ferro. La construcció està bastida amb pedra sense treballar disposada regularment, amb els paraments arrebossats i emblanquinats. També s’observa alguna reparació efectuada amb totxo al costat de la portella. Adossat a la façana sud-oest hi ha un abeurador rectangular de formigó, actualment disposat a mode de jardinera.

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.