Font de Sant Jordi
Folgueroles

Turó de Sant Jordi
    A la banda nord-oest del terme municipal, als peus del turó de Sant Jordi, a la banda de llevant

Cultural
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada als peus del turó, en un dels marges del mateix. Està formada per una gran llosa de pedra rectangular, encastada a un talús del turó. Presenta un brollador de ferro decorat amb la forma d’un cap de drac. L’aigua cau a l’interior d’una pica de pedra rectangular adossada a la llosa. Damunt del brollador hi ha un plafó de pedra rectangular amb la representació de Sant Jordi matant el drac. Al seu costat hi ha una cartel·la de ferro amb el nom de la font. La llosa està emmarcada per dos bancs correguts bastits amb pedra sense treballar, amb els seients i els respatllers formats amb lloses planes. El de la banda de tramuntana està disposat formant angle.

La font rep l’aigua que sobreïx de la Ricardera, la qual fou canalitzada cap a la font l’any 1988.

GRUP DE DEFENSA DEL TER (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Col. L’Entorn, 45. Manlleu: Grup de Defensa del Ter, p. 303.

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.