Font de Poudevida
Folgueroles

Camí ral de Vic a Olot – Poudevida
    A l’extrem de ponent del terme municipal, al marge de ponent del camí ral de Vic a Olot (PR-C 40)

Plena de grafits i vegetació abundant
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al marge del camí, en una zona de camps i prop del camí que porta a la masia de Poudevida. Es tracta d’una caseta de captació d’aigua de planta rectangular, amb la coberta plana d’una sola vessant i amb una obertura rectangular tancada amb una porta de fusta. Està bastida amb maons i amb els paraments arrebossats.

La font està relacionada amb la llegenda que explica l'origen del seu nom i del motiu de la construcció de l’ermita de Sant Francesc s’hi moria, situada a pocs metres de distància dins del terme municipal de Vic. Existeix una variant d’aquesta llegenda segons la qual Sant Francesc d’Assís va fer brollar la font en agraïment al pagès que li va portar l’aigua que li salvà la vida.

GRUP DE DEFENSA DEL TER (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Col. L’Entorn, 45. Manlleu: Grup de Defensa del Ter, p. 303.

ROVIRÓ I ALEMANY, Xavier (2000). 100 Llegendes de la Plana de Vic. Col·lecció Popular Llegendes, 4. Sant Vicenç de Castellet: Farell Editors, p. 122.

TORRENTS, Ricard (1992). Ruta verdagueriana de Folgueroles. Folgueroles: Amics de Verdaguer, Casa-Museu Verdaguer, p. 54-55.