Puigsec Nou
Folgueroles

  Osona
  Camí ral de Vic a Olot
  Emplaçament
  A la banda nord-oest del terme municipal, a peu del camí ral de Vic a Olot en direcció a Tavèrnoles, prop del camp de vol d’Osona-Folgueroles
  497 m.s.n.m

  Coordenades:

  41.95345
  2.30496
  442396
  4644841
  Número de fitxa
  08083 - 19
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 34847
  Accés
  Fàcil
  Residencial - productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.: 08082A00400001
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Masia aïllada de planta irregular allargassada, formada per diversos cossos adossats. Els volums presenten cobertes de teula àrab de dues i tres vessants, amb un doble ràfec de acanalat disposat a tot el perímetre de la construcció. El cos principal està distribuït en planta baixa, pis i golfes, mentre que els volums de la banda de llevant estan organitzats en dues plantes, i el de ponent en un únic nivell. La façana principal està orientada a migdia. Totes les obertures són rectangulars i estan emmarcades amb carreus de pedra picada i amb les llindes planes. Les finestres tenen uns notables ampits de pedra, alguns d’ells correguts. De la façana principal destaca un gran balcó corregut, situat al pis, damunt del portal d’accés principal. La construcció és bastida amb pedra sense treballar de diverses mides, lligada amb abundant morter, amb les cantonades embellides amb carreus de pedra picada. Davant de l’edifici hi ha diversos volums auxiliars destinats a l’activitat hípica que s’hi desenvolupa.

  La construcció està situada a l’anomenat veral de baix del terme. Fou bastida pels propietaris de can Puigsec Vell a la dècada dels anys 40 del segle XX.

  NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de reconstrucció o rehabilitació. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 d’octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació M.09.