Puigsec Nou
Folgueroles

Camí ral de Vic a Olot
    Emplaçament
    A la banda nord-oest del terme municipal, a peu del camí ral de Vic a Olot en direcció a Tavèrnoles, prop del camp de vol d’Osona-Folgueroles

41.95345
    2.30496
    442396
    4644841
    08083 - 19
    Residencial - productiu
    Adriana Geladó Prat

Masia aïllada de planta irregular allargassada, formada per diversos cossos adossats. Els volums presenten cobertes de teula àrab de dues i tres vessants, amb un doble ràfec de acanalat disposat a tot el perímetre de la construcció. El cos principal està distribuït en planta baixa, pis i golfes, mentre que els volums de la banda de llevant estan organitzats en dues plantes, i el de ponent en un únic nivell. La façana principal està orientada a migdia. Totes les obertures són rectangulars i estan emmarcades amb carreus de pedra picada i amb les llindes planes. Les finestres tenen uns notables ampits de pedra, alguns d’ells correguts. De la façana principal destaca un gran balcó corregut, situat al pis, damunt del portal d’accés principal. La construcció és bastida amb pedra sense treballar de diverses mides, lligada amb abundant morter, amb les cantonades embellides amb carreus de pedra picada. Davant de l’edifici hi ha diversos volums auxiliars destinats a l’activitat hípica que s’hi desenvolupa.

La construcció està situada a l’anomenat veral de baix del terme. Fou bastida pels propietaris de can Puigsec Vell a la dècada dels anys 40 del segle XX.