Font de les Collades
Lluçà

Sector nord del terme municipal
    A 3650 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 6'800

Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de les Collades està situada enmig d'un camp a l'est de les Collades, a l'extrem nord del terme municipal.
    S'accedeix a la font creuant el camp que s'estén a l'est de les Collades. A uns 100 metres de la masia i a la part sud del camp es troba la font, completament envoltada pel camp i delimitada amb un filat.
    Es tracta d'una font de bassa excavada sota un camp. Exteriorment s'observa un forat al camp d'uns 75 centímetres d'amplada delimitat amb murs de maçoneria de pedra que forma unes escales de terra que baixen uns metres. Per sota, ja completament sota el camp, hi ha un forat pràcticament circular d'aproximadament un metre de diàmetre i amb una part picada a la roca i la resta bastida amb murs de maçoneria de pedra. Al fons d'aquesta cavitat s'acumula l'aigua de la font.