Font de la Casanova
Lluçà

A 30 metres de la carretera BV-4341, punt quilomètric 11'700

L'accés al brollador és complicat i la font és inaccessible en períodes de pluja.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient. ACA. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Casanova està situada en un punt enclotat en el rec de la Casanova, a pocs metres de la carretera BV-4241 i a l'est de la Casanova del Castell
    S'accedeix a la font a través d'una petita esplanada que s'estén al costat de la carretera BV-4341 al sud-oest del pont que travessa la riera Lluçanès. La font es troba a l'interior del rec, a uns 30 metres de la carretera i s'ha de baixar uns metres per un petit corriol per a arribar a la font.
    La font es troba ubicada al mig del rec de manera que quan per aquest baixa força aigua la font es torna inaccessible. Està formada per un brollador metàl·lica, habitualment tapat amb una branca, situat enmig d'un salt del rec, sobre una roca coberta de molsa. L'accés al brollador és difícil a causa del desnivell i hi ha diversos troncs petits que creuen el rec per permetre l'accés. L'espai que envolta la font, força ombrívol, queda ocupat per un petit gorg del rec, envoltat de boixos. A uns metres del brollador hi ha un cartell que avisa de la no potabilitat de l'aigua.

Segons anàlisis realitzades pel Grup de Defensa del Ter durant l'hivern de l'any 2002, la font de la Casanova presentava un índex de nitrats de 19'20 mg/l per la qual cosa s'havia de considerar com una font potable, ja que es trobava per sota el límit tolerable de 50 mg/l establert per l'Organització Mundial de la Salut.

Relació de les anàlisis d'aigües de les fonts del Lluçanès. Grup de Defensa del Ter, gener 2002.