Font de les Enrocades
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 2300 metres per pista forestal de la carretera BV-4342, punt quilomètric 0'400.

L'aigua de la font es filtra per fora de l'estructura.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de les Enrocades està situada en un punt enclotat a tocar del rec de la font de les Enrocades, al sud de Gonfaus i prop del límit amb el terme municipal de Sant Martí d'Albars.
    S'accedeix a la font per la pista forestal que comunica el nucli de Santa Eulàlia de Puig-oriol amb Gonfaus. Seguint aquesta pista i un cop deixada enrere la masia s'arriba a un revolt pronunciat on s'ha de deixar la pista i continuar per un corriol que descendeix uns metres fins arribar al rec. Des d'aquest punt s'ha de seguir el rec passant entre boixos fins arribar a la font.
    La font està formada per una estructura bastida amb murs de maçoneria de pedra gran i coronada amb teulada de doble vessant de lloses. A la façana sud de l'estructura i quedant gairebé amagat dins el marge, hi ha el brollador metàl·lic, cobert de molsa. Darrera la font hi ha una petita balma per on regalima l'aigua. L'espai que envolta la font, a tocar del rec, queda ocupat per una vegetació espessa dominada per boixos.