Font de l'Argila
Gurb

Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
    A 50 metres de la carretera BV-4601, punt quilomètric 5'350

L'accés i l'espai que envolta la font es troben coberts d'espessa vegetació.
    Jordi Compte

La font de l'Argila està situada en un punt enclotat a tocar del Rimentol, al sud de l'Argila i al sud-est del pont per on creua la carretera BV-4601.
    S'accedeix a la font a través del petit camp de pastura que s'estén al sud de la masia de l'Argila. Un cop creuat aquest camp s'arriba a un camí amb vegetació espessa que baixa uns metres fins al Rimentol. Uns metres al sud-est seguint el curs de la riera es troba la font a mà esquerra, amagada en un racó cobert de vegetació a escassos metres de la riera.
    Es tracta d'una font de mina, formada per una estructura petita integrada en un marge. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra. Tant l'espai que envolta la font com el camí d'accés es troben coberts d'espessa vegetació.