Font de la Tria
Olost

Sector oest del terme municipal
    A 300 metres per pista forestal de la carretera B-432, punt quilomètric 9'800.

El gorg i tot el curs del torrent Merdinyol estan plens de plàstics i altra brutícia.
    Super Calders, SL. C/ Frederic Soler, 146. 08205. Sabadell
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Tria està situada sota una balma a tocar del torrent Merdinyol, uns 300 metres al nord de la masia que li dóna nom.
    S'accedeix a la font des de la pista forestal que comunica la carretera B-432 amb la masia de la Tria. Seguint aquesta pista es creua el torrent Merdinyol just per sobre un petit gorg. Al cap de pocs metres es troba un corriol a mà esquerra que baixa fins al gorg, al costat del qual hi ha la font.
    La font està formada per un safareig quadrat adossat a una balma que recull l'aigua que es filtra per les parets de la balma. Un dels murs que limita el safareig està coronat amb batents i s'observa també un forat lateral que actua com a sobreeixidor.
    La font està envoltada per un petit gorg delimitat amb parets de roca natural que arriben pràcticament als cinc metres d'alçada.