Font de la Casanova dels Munts
Sant Agustí de Lluçanès

Sector est del terme municipal
    Emplaçament
    A 200 metres de la Casanova dels Munts i a 300 del camí asfaltat que condueix al Santuari dels Munts

42.07629
    2.14936
    429636
    4658597
    08195 - 67
    Regular
    Els moviments de terra que es van fer al col·locar la reixa que envolta la font, desvirtuen l'entorn més proper a la font.
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Casanova dels Munts està situada a mig camí de la masia de la que pren el nom i el Pla dels Munts, en una zona enclotada entre el cim del massís dels Munts i la carena del serrat de la Pinassa.
    S'accedeix a la font des de la pista forestal que comunica les masies de la Casanova dels Munts i Montorro amb la pista asfaltada dels Munts.
    Es tractava d'una font de bassal que s'ha reconvertit en una bassa de dimensions considerables i està envoltada per una reixa en tres quartes parts del seu perímetre, quedant una part tancada pel propi desnivell.
    L'entorn no és el més propi d'una font ja que la pista forestal passa pel costat aïllant, en part, la font del bosc.

El GR-3 passa a un centenar de metres de la font. El topònim de la font fa referència a la casa a la que pertany

Probablement la font abastava la masia de la Casanova dels Munts encara que actualment només s'utilitza com a punt d'aigua.