Font del Perrot
Sant Agustí de Lluçanès

Sector est del terme municipal
    Aproximadament a 500 metres de la carretera BV-4608, punt quilomètric 1'200

Bo
    L'abeuratge del bestiar en la bassa que hi ha prop del brollador provoca un gran fanguissar en l'entorn proper a la font, dificultant-ne l'accés. Seria interessant condicionar l'accés i senyalitzar-lo ja que es tracta d'una tipologia de font única al municipi.
    Propietaris diversos
    Jordi Compte i Marta Homs

La font del Perrot està situada a la vessant oest del massís dels Munts, en la zona coneguda com la baga de Perenoguera, en un dels punts on neix la riera del Sorreigs.
    Es pot accedir a la font per un corriol que segueix paral·lel al rec des de la carretera BV-4608 o bé per dues pistes forestals que surten de la mateixa carretera i que ascendeix fins trobar-se prop de la carena del serrat de la Pinassa.
    La font es troba enclotada entre dos pendents i consisteix en una obertura en la roca de la que en brolla aigua, i una resclosa a uns metres. L'aigua surt en direcció ascendent de la roca horitzontal i descendeix fins que s'embassa uns metres més avall, abans de seguir pel rec.
    La font es troba en un racó molt ombrívol i fresc, dominada per boixos de dimensions considerables.

Tot i que no s'han fet anàlisis del nivell de contaminació de la font, probablement es tracta d'una de les menys contaminades del municipi, tant per la situació que té com per indicadors naturals com les salamandres que, segons fonts orals, encara es veien a la font fins fa poc.
    En el moment de la visita (novembre 2005) el cabal de la font era abundant, encara que probablement es tractava d'una situació anòmala per les pluges que havien caigut.

No hi ha constància que cap casa aprofités directament l'aigua de la font encara que relativament a prop hi ha la masia de les Rovires, que actualment es troba en estat de runes.