Fonda Casanovas
El Papiol

Carrer Montserrat, 24

S'ha modificat la façana
    BPU. G28- Catáleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

Edifici que fa mitgera amb l'església de Santa Eulália, pel sud. La coberta és a dues vessants i de teula corba, amb el carener paral·lel a la façana principal, que dona al carrer Montserrat. Domina la part nord del municipi i te unes magnífiques vistes. Ha estat intensament restaurat, amb una gran modificació dels materials constructius originals i les obertures de seves façanes, que s'han redimensionat.

És un edifici emblemàtic pel municipi.

La fonda va començar fent menjars l'any 1925 i, posteriorment, es van condicionar set habitacions per als hostes. Durant uns anys hi va haver al Papiol dues fondes, cal Nina i cal Casanovas.
    Tradicionalment, s'hi hostajaven estiuejants que hi passaven temporades atrets pel clima i les vistes També, per la festa major, s'hi desaven els embalums de l'envelat.
    Els plats estrelles eren l'escudella i carn d'olla, plat que tenia molta anomenada (Faura Arís, 1996: 163).