Rellotge de sol a Cal Mariano
El Papiol

Carrer Barcelona, 26

BPU. G08-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

Rellotge de sol circulat ubicat a l'alçada de la primera planta de Cal Mariano, orientat a sud. Es troba encerclat per un marc que fa d'esfera pintada en to vermellós, amb quatre marques horàries molt simples. Conserva el gnómon.

Cal Mariano, també coneguda com a Ca l'Isidre del Tita, pel seu propietari, Isidre Pagès Barga (1834). La família era una branca lateral dels Pagès de cal Tita: l'isidre Pagès i la seva esposa, Teresa Julià Badía, van iniciar la nissaga. El seu fill, Joan es va casar el 1901 amb Madrona Amigó Pagès, de cal Carlets, que va morir poc temps després del naixement de la seva filla Teresa (Ahicart et al., 2019).