Festa Major de Sant Joan
Sant Pere de Ribes

Les Roquetes

Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La festa major de Sant Joan es celebra entorn el dia 24 de juny, diada de Sant Joan. El dia de la vigília de Sant Joan hi ha l'encesa de morterets que dóna el tret d'inici de la festa. A la tarda els balls populars desfilen en cercavila pels carrers de Les Roquetes. A la nit hi ha el castell de focs i la tradicional revetlla. L'endemà els balls populars tornen a sortir en cercavila. A la tarda es ballen sardanes i es fa una nova revetlla.

La festa major de Les Roquetes va ser creada l'any 1972 per la Comissió de Festes, que aplegava molts veïns. Va decidir celebrar-se el dia de Sant Joan i el de Santa Eulàlia, patrona del nucli. En un primer moment, hi assistien els balls populars i bestiari de Ribes, fins que més endavant en van tenir de propis. L'any 1982 la festa va prendre les noms de Festa Major de Sant Joan i Festa Major de Santa Eulàlia, i es van crear més colles de balls populars.