Gegants de les Roquetes
Sant Pere de Ribes

Pl. de la Vinya d'en Petaca, 1. Les Roquetes.

Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al nucli de les Roquetes hi ha dues parelles de gegants coneguts com en Joan i l'Eulàlia, coincidint amb els seus patrons, així com un gegantó anomenat Jordi. Estan fets de cartró pedra sobre una estructura de fusta. Són representats com a pagesos, en Joan amb camisa, faixa i una aixada damunt l'espatlla, i l'Eulàlia porta un cosset i un cistell ple de fruits.

Els primers gegants de les Roquetes van sortir per primera vegada l'any 1982 per la Festa Major de Sant Joan. Fins aleshores, eren els gegants de Ribes i de localitats veïnes els que participaven en les cercaviles. Van construir-se per subscripció popular, promoguda pel Centre Popular i Recreatiu de les Roquetes. Els gegants eren guardats en l'edifici de l'antic cinema que, en ser remodelat, van ser extraviats. L'any 1993 van crear-se els nous gegants, en Joan i l'Eulàlia, gràcies a l'Agrupació de Balls Populars de les Roquetes. Aquests gegants van ser substituïts per uns de nous l'any 2005. L'any 2007 es va presentar un nou gegantó conegut com en Jordi.