Entre la guerra i la pau
Sant Pere de Vilamajor

Camps de La Rectoria. Nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.

Clay Ellis
    Fundació Centre d'Art La Rectoria
    Virgínia Cepero González

Escultura de ferro, realitzada per l'artista canadenc Clay Ellis, l'any 1987. Segons el perit artístic J. Sala Vila (vegeu bibliografia), que és qui va proposar el títol de "Entre la guerra i la pau", és un muntatge que convida a diferents interpretacions, que poden portar la imaginació tant cap a una màquina bèl·lica, com a un original telescopi que vol indagar l'espai atmosfèric.
    Les seves mides són: 2,45 m alçada, 1,8 m amplada i 1,3 m llargada.

Clay Ellis (Canadà, 1955):
    Escultor reconegut internacionalment, que ha participat a nombroses exposicions a Anglaterra, França, Espanya, Botswana, els Estats Units d'Amèrica, i Canadà.
    L'any 1995, va organitzar el Triangle de França, un taller internacional d'art al l'École d'Art de Marseille.
    Les seves escultures s'exposen en nombrosos museus i galeries d'art arreu del món, com la Art Gallery of Grande Prairie (Alberta, Canadà), la APT Gallery (Londres, Regne Unit), el New York Studio School i The Painting Center (Nova York, Estats Units), la Galerie de l'Ecole Superieure des Beaux-Arts (Marsella, França) i el Museum of Civilization (Ontario, Canadà).

SALA VILA, J. (2011). "Certificació pericial de les escultures de la Rectoria". Estatuts de Fundació La Rectoria de Vilamajor.