Homenatge a les Creadores del Món
Sant Pere de Vilamajor

Camps de La Rectoria. Nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.

Marisa Jorba -Maïs
    Fundació Centre d'Art La Rectoria
    Virgínia Cepero González

Escultura de ferro, realitzada per l'artista Marisa Jorba - Maïs, l'any 2009. Es tracta d'un cilindre de 3,50 m d'alçada, amb tres indicadors ancorats en la part superior, on hi ha escrits els noms de tres creadores, amb lletres perforades amb làser.
    És simbologia poètica amb un rerefons de filosofia humana: un homenatge a les dones artistes, que són orientadores en els camins de la història, i li donen personalitat, veritat i convivència.
    Unes senyals de tràfic situades a una instal·lació a la Illa de Serkin (Irlanda), van ser la font d'inspiració en la realització d'aquesta escultura.

Marisa Jorba - Maïs (Barcelona, 1959):
    Escultora barcelonina, que ha exposat la seva obra a un gran nombre de galeries d'art i museus, de nivell nacional i internacional, com el Museu d' Art Contemporani Centro Dragao do Mar de Arte e Cultura Fortaleza (Ceara, Brasil), la Living Landscape (Cork, Irlanda), la G. Gallery a Houston (Texas, USA), la Gallery and Studios Belmont (Califòrnia, USA), la Casa Elizalde (Barcelona), el Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d'Interiors de Catalunya (Girona), el Museu d'Art Modern (Tarragona), la Fundació Espais d'Art Contemporani (Girona), etc.
    Ha rebut diverses beques: Beca Institut Ramon Llull (2005, 2007, 2010 i 2012), Beca Art Camp. UNESCO (2008, 2009 i 2010), Beca The Temple Bar Studios. Dublín, Irlanda (1999), Beca de La Rectoria per a The Tyrone Guthrie Center, Irlanda (1994), i la Beca del Centre d'Artesania de la Generalitat de Catalunya (1989). I el Premi Brossart d'Escultura en Ferro, Andorra (2001).

SALA VILA, J. (2011). "Certificació pericial de les escultures de la Rectoria". Estatuts de Fundació La Rectoria de Vilamajor.