Panorama d'una Nació o Cercle
Sant Pere de Vilamajor

Camps de La Rectoria. Nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.

Rodger Mack
    Fundació Centre d'Art La Rectoria
    Virgínia Cepero González

Escultura de ferro, de gran format, realitzada l'any 1989 pel famós escultor Rodger Mack, amb motiu de l'Exposició Col·lectiva Internacional d'Arts Plàstiques "Homenatge a Catalunya", instal·lada al Museu Municipal de Granollers.
    Es tracta d'un gran cercle, que representa l'estat espanyol, dividit en quatre. Segons l'artista, Espanya es troba formada per les següents zones culturals: Catalunya, Andalusia, Navarra i Castella.
    El Cercle, que presenta unions a cadascuna de les quatre parts, es recolza en una base i suports comuns. És un homenatge a la diversitat cultural.
    Les seves mides són 2,45 m alçada, 0,65 m amplada i 1,9 m llargada.

Rodger Mack (Estats Units d'Amèrica, 1938 Ohio - 2002 New York):
    Escultor de reconeixement internacional, famós per les seves obres de gran format, en bronze i hacer.
    Les seves escultures s'exposen en nombrosos museus d'art, com el Museu d'Art Everson, a Siracusa, i al Museu Williams-Proctor, a Nova York.
    Es va llicenciar en Belles Arts a l'Institut de Cleveland, i es va especialitzar en escultura a l'Acadèmia d'Art Cranbrook a Michigan l'any 1963. Va rebre una beca Fulbright, a Florència on va aprendre diverses tècniques de fundició.
    Va ser professor al Centre d'Art d'Arkansas i a la Universitat de Siracusa.

SABOYA, M. (1989) "Sant Pere de Vilamajor: obra de Mack per al Mil·lenari". Plaça Gran (22 juny 1989). Granollers.
    SALA VILA, J. (2011). "Certificació pericial de les escultures de la Rectoria". Estatuts de Fundació La Rectoria de Vilamajor.