El Morinyol
Copons

Al nord del nucli urbà de Copons, 08289
    Damunt del barri de la Roquera, a la banda de migdia de la Serra de cal Queta

Adriana Geladó Prat

Es tracta d'una muntanya de relleu suau que presenta una alçada màxima de 578 m.s.n.m, i està situada a la banda de migdia de la Serra de cal Queta, de la que forma part. Presenta una forma allargassada i està caracteritzada per l'abundant vegetació arbustiva que cobreix la zona, combinada amb alguns especímens d'alzina i pi blanc, tot i que residuals. Tant l'extrem sud-oest com la banda de llevant es troben aterrassades. Aquestes terrasses estan delimitades i caracteritzades per les construccions de pedra seca: feixes, escales, barraques, etc. A les terrasses de la banda de llevant hi ha oliveres i arbres fruiters sobretot. La muntanya és travessada pel bell mig per l'antic camí ral d'Igualada a Calaf i Prats de Rei. Alguns dels topònims que formen part del relleu són la Vinya del Sabater, el Clot del Morinyol o el Balç Fitó. La zona ofereix unes vistes impressionats del nucli urbà i de bona part del terme municipal.