El Bolet
Mediona

A peu del camí del Bolet, a ponent de la cinglera de les Pereres.

El cos principal està emmascarat pels cossos annexes i reformat recentment.
    ARQ065 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edificació composada per diversos volums, corresponents a diferents habitatges que han estat reformats modernament el que emmascara la construcció més antiga.

El volum principal és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis amb coberta de teula àrab a una vessant. Les obertures són d’obra i estan totes arrebossades. En els punts on no hi ha arrebossat és veuen els murs de maçoneria.

A l’entorn immediat té altres cossos, vinculats a tasques agrícoles. Abans d’arribar al mas hi trobem la font del Bolet, actualment seca. Correspon a la Font FO148 del llistat adjunt com a inventari en el Catàleg de béns a protegir.

L’antiga quadra del Bolet era patrimoni dels Barberà, castlans de Mediona al segle XIV. D'aquesta antiga quadra en restes dues edificacions, que possiblement es van bastir en base a les seves característiques visibles, un cop aquesta va desaparèixer.