Casa nova del Bolet
Mediona

Al límit sud del terme, a la serra del Bolet
    A peu del camí del Bolet, a ponent de la cinglera de les Pereres.

ARQ064 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta quadrangular composada de planta baixa i pis amb coberta a dues vessants de teula àrab i carener perpendicular a la façana.  Pel que fa a la façana s’organitza a partir de tres eixos de simetria amb obertures d’obra rectangulars, amb l'excepció de la porta, centrada a façana i feta d’arc rebaixat.  La finestra de ponent, ha estat parcialment tapiada per la construcció d’un petit cobert.

A banda d‘aquesta edificació a la façana de llevant s’hi adossa un altre cos, a dues alçades, una part és un garatge i la zona nord, amb planta baixa i pis té planta quadrangular amb coberta a una vessant.

A ponent i a tramuntana té també diverses construccions de caire principalment agrícola adossades.

Just davant del mas hi ha una gran bassa d’aigua on es llegeixen dues dates. La més moderna correspon al 26 de febrer de 2010 possiblement vinculada a una reforma, amb la construcció d’un registre. L’altre, tal vegada associada al moment de la construcció, és de Juliol de 1963.Correspon a la Font FO149 del llistat adjunt com a inventari en el Catàleg de béns a protegir.

Accés molt difícil des de Mediona, cal accedir des de l’Avellà, per un camí amb trams complicats.

L’antiga quadra del Bolet era patrimoni dels Barberà, castlans de Mediona al segle XIV. D'aquesta antiga quadra en restes dues edificacions, el Mas Bolet al nord del municii i el Mas Bolet al Fondal. La Casa Nova del Bolet no formava part de al quadra.