Clivelleres
Mediona

Al nord del Turó dels Pins Verds i a la llevant de la Piula

Està parcialment ensorrat.
    Fitxa ARQ063 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta rectangular composada per diversos cossos, principalment destinats a activitats agrícoles. L’edifici principal consta de planta baixa i pis i té coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Segurament era de teula àrab però actualment ja no es conserven les cobertes.

Correspon a una construcció feta amb murs de maçoneria de pedra sense desbastar que encara manté algunes restes de l’arrebossat. La porta d’entrada, lleugerament descentrada és adovellada rematada amb arc de mig punt. La resta d’obertures, a l’alçada del primer pis són d’obra i rectangulars. La part posterior té reconstruccions amb maó i també s’observa un tapiat o reparació amb ciment a la façana principal.

Té un forn de maó en una estructura exempta. Una gran terrassa fa de mirador al congost de Valldellòs.

Desconeixem el seu moment de construcció, però podria estar vinculada al creixement del municipi entre finals dels segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera.