Edificacions del carrer Sant Antoni
Corbera de Llobregat

Part baixa del nucli urbà de la vila

Catàleg Municipal, 2005, núm. 54
    Diversos
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

El tram del carrer Sant Antoni comprès entre els carrers de Jaume I i de la Pau presenta diverses construccions (6 cases), amb decoració modernista a les façanes, com ara frisos i sanefes de rajola vidriada, cornises d'obra vista, combinació d'obra vista amb pintura formant capitells i dovelles, baranes de ferro forjat i acabats de façana dissimulant la teulada.

Hi ha altres cases al mateix carrer que segueixen aquesta mateixa tipologia (fotografia 2)

El tram de carrer dels números 2 al 12 va ser un dels primers que es van urbanitzar a la zona baixa de Corbera. Originalment formaria part del carrer de Sant Josep, però a principis del segle XX ja apareix com a carrer de Sant Antoni. L'últim tram del carrer va obrir-se després de la construcció de l'església de Sant Antoni Abat (1913). A les façanes es poden llegir les dates: 1917, 1920, 1929...

GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.