Edificacions del carrer Sant Salvador (plaça de la Pubilla)
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  C/ Sant Salvador, 2-12
  Emplaçament
  Part baixa del nucli urbà de la vila

  Coordenades:

  41.41498
  1.93155
  410707
  4585376
  Número de fitxa
  08072-55
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Eclecticisme
  Popular
  Segle
  XIX, XX
  Estat de conservació
  Regular
  Hi ha edificis de nova planta construïts a l'indret on hi havia cases antigues.
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 55
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Carrer que presenta un fort desnivell entre la façana de dalt i la inferior; al centre hi ha un espai on hi havia diferents edificacions i als anys setanta del segle XX es va arranjar en forma de la plaça de la Pubilla o de Sant Salvador, traient-li el darrer dels galliners que hi havia. A l'extrem del carrer hi ha la finca de can Baró, i les cases de la part alta són de dimensions considerables, amb portals de punt rodó i façanes simples i ben composades. Els edificis són de tipologies diverses: es barregen edificis de planta i pis, amb dos pisos, i fins a tres, de diferents estils, alçades i colors.

  Les edificacions del carrer Sant Salvador es van construir a finals del segle XIX, juntament amb la resta del raval conegut aleshores com les «cases de Can Roig». Entre els anys 70 i 80 del segle XX es va arranjar i urbanitzar definitivament aquest indret.

  GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.