Casa Leandro Escala
Corbera de Llobregat

Centre urbà de la part baixa de Corbera. Part baixa del nucli urbà de la vila

Neoclàssic
    Catàleg Municipal, 2005, núm. 20
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Edifici residencial aïllat de tipus urbà de centre vila, amb terreny que l'envolta com a jardí. Consta de planta baixa, pis i golfes (des de l'entrada del carrer Sant Antoni; però hi ha encara un nivell inferior), amb coberta de dos aiguavessos en forma de T i ràfec. Disposa de façanes arrebossades, pintades de colors clars i ornamentades amb motius clàssics sota les ales de la teulada, amb decoració esculpida a les llindes de les finestres, i porxo glorieta a la planta baixa.

Tot i que la construcció del barri de les anomenades «cases de Can Roig» o part baixa de Corbera s'esdevingué a partir del darrer quart del segle XIX, la Casa Leandro Escala va ser construïda durant el segle XX.

RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.