Edificacions del carrer Andreu Cerdà Corbera de Llobregat

Baix Llobregat
C/ Andreu Cerdà, 1-44
Part alta del nucli urbà de la vila

Coordenades:

41.41758
1.92323
410015
4585673
08072-49
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
Popular
XIX-XX
Bo
Legal
Catàleg Municipal, 2005, núm. 49
Fàcil
Residencial
Privada
Diversos
Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Conjunt d'edificis d'habitatges entre mitjeres construïdes al llarg del carrer durant els segles XIX i XX. Alguns són obrats amb pedra molera vermella i disposen de llindes i brancals; altres són més moderns i presenten detalls de gust modernista, amb elements de forja a balcons i reixes, o balustres de pedra artificial a balcons. En general, els habitatges tenen alçades de planta i pis o de planta i dos pisos.

Tot i que la majoria d'edificis segueixen un mateix estil, hi ha alguna excepció.

En algunes de les cases del conjunt s'hi poden observar inscripcions de dates com 1880, 1895 i altres. En general, totes presenten una pàtina rosenca, la qual no ha perdut encara tot i la pavimentació del carrer. D'altra banda, Andreu Cerdà va ser un dirigent polític local durant el primer terç del segle XX (concretament va ser «jefe local de la Unión Patriótica» durant la dictadura del general Miguel Primo de Rivera) i, alhora, un mecenes.

PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa del Inventari de Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.