Coveta dels Còdols

A uns 250 metres al nord-est de la Punta de les Coves

Sense data
    Dolent
    La cova s'ha vist afectada pel continuat augment del nivell del mar, paral·lel a la interrupció de l'arribada d'arenes a les platges provocada, entre d'altres, per la construcció de diverses infraestructures portuàries (el Port de Barcelona, el Port d'Aiguadolç), així com per la construcció d'escolleres.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    CC.AA., núm.17/398, any 2002.
    Sara Simon Vilardaga

La Coveta dels Còdols està situada a uns 250 metres al nord-est de la Punta de les Coves, entre la Cova de la Masia de les Coves -a la seva banda oest- i la Cova Verda -a l'est-. L'entrada a la cova s'efectua des del mar, ja que en l'actualitat ha quedat sota el nivell de l'aigua. El seu interior esta conformat per una única galeria d'uns cinc metres de recorregut. L'única informació coneguda és l'aportada per Antoni Ferrer (descobridor de diversos jaciments en aquesta zona), segons el qual la cova "tenia un petit jaciment avui dia desaparegut".

No s'ha realitzat cap excavació arqueològica i no es coneixen materials procedents d'aquest possible jaciment.

ROVIRA, J.; PETIT, Mª A. (1980) "El jaciment arqueològic de la Cova Verda i alguns problemes del neolític i l'edat del bronze a Catalunya a Quaderns de Treball nº3, Barcelona.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 17/398 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.