Cova de la Masia de les Coves

A uns 300 metres al nord-est de la Punta de les Coves, a tocar de l'antiga depuradora d'aigües

Prehistòric
    Sense data
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991, DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

L'accés es realitza des del mar, ja que la boca ha quedat sota el nivell de les aigües. L'interior de la cova està conformat per una única galeria d'uns tretze metres de recorregut. Els únics materials localitzats són uns fragments de sílex rodats amb retocs i de cronologia dubtosa. L'entrada del mar dins la cova ha fet desaparèixer el sediment.

El jaciment fou descobert per Antoni Ferrer (Tonet). No s'ha realitzat cap intervenció arqueològica. En la revista Ampurias, números XXIV i XXVI-XXVII, hi ha publicada la notícia de la troballa, al turonet situat entre aquesta cova i la cova del Gegant, d'una petita destral de felsofir, tres fragments de sílex, fragments de ceràmica de bronze final i ibèrica, i una petita fulla de sílex retocada. També durant la revisió de la Carta Arqueològica per part de Jaume Díaz i Jordi Ramos al 2002, es van identificar fragments de ceràmica ibèrica en el traçat del camí que porta a la Punta de les Coves i que va paral·lel a la via del tren.

BELLMUNT, J. (1962) "Notas de Arqueología de Cataluña y Baleares" a Ampurias, XXIV.
    BELLMUNT, J. (1962) "Notas de Arqueología de Cataluña y Baleares" a Ampurias ,XXVI-XXVII.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 08/389 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.
    ROVIRA,J.; PETIT, Mª A. (1980) "El jaciment arqueològic de la Cova Verda i alguns problemes del neolític i l'edat del bronze a Catalunya". Quaderns de Treball nº3. Barcelona.