Serra dels Paranys

A la carena de la Serra dels Paranys, prop del c/Puig de la Mola de la urbanització Mas d'en Serra

I aC-II dC
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

Jaciment situat al capdamunt de la carena de la Serra dels Paranys, situada al límit oest del municipi de Sitges, on aquest limita amb Roquetes. En aquest indret es van recollir superficialment diversos fragments de ceràmica ibero-romana: àmfores, dos fragments de campaniana, un fragment de sigil·lada aretina, ceràmica a mà i ceràmica comuna ibèrica. Durant la revisió de la Carta Arqueològica al 2002, Jaume Díaz i Jordi Ramos van poder constatar la presència en superfície de ceràmica comuna ibèrica, àmfora romana, clara i tègules. A més, van localitzar a pocs metres una estructura excavada a la roca de planta rectangular (1,5 m de llargada per 0,7 m d'amplada) i van identificar uns murs que podrien formar part del jaciment, tot i que no poden apuntar una cronologia clara per a aquestes estructures.

No s'ha realitzat cap intervenció arqueològica al jaciment. Està situat a tocar del límit municipal de Sitges amb Sant Pere de Ribes.

No s'ha realitzat cap excavació arqueològica al jaciment.

MIRET,M. (1983) "Cronologia i anàlisi del poblament ibèric a la zona oriental de la comarca del Garraf. Barcelona". Tesina de llicenciatura. Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 09/390 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.