C/Illa de Cuba, 30

c/Illa de Cuba, 30

Eclecticisme
    Bo
    La normativa del Pla Especial determina la conservació de la façana i permet afegir un segon pis, sempre que es reculi 3 metres de la línia del frontis
    Pla Especial, 127. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que consta de dos nivells d'alçat (pb + 1p) i que presenta el seu parament extern arrebossat amb un morter de tonalitat rosada que imita diferent textures, especialment en la zona en què se situa l'entrada principal. En general, el llenguatge formal de la composició s'emmarca dins dels paràmetres de l'eclecticisme, destacant també la simetria i la senzillesa del frontis.
    A la planta baixa s'identifiquen tres portes; la central, de disseny rectangular, disposa d'una franja que sobresurt del plom del mur i que emmarca la seva part superior, a mode de guardapols i que presenta forma d'arc rebaixat amb imposta de ceràmica; les obertures que la flanquegen també mostren llindes d'arc rebaixat i han estat recentment restaurades.
    Un senzilla cornisa tradueix a l'exterior el forjat del primer pis que consta, en façana, de tres finestres amb ampit de rajoles i un disseny de la seva part superior idèntic al de la porta d'accés anteriorment descrita; destaca especialment l'obertura central, geminada, mitjançant un pilar que culmina en un capitell esquemàtic.
    Pel que fa al coronament, aquest s'inicia amb una cornisa motllurada de notable volum, sobre la qual se situa la barana d'obra del terrat transitable de l'edifici. Aquesta darrera combina el material d'obra amb barrots metàl·lics de disseny helicoïdal. La part d'obra presenta el perfil superior ondulat i s'alterna amb pilars coronats per elements de forma ovalada irregular; a la zona central es desenvolupa una mena de capcer, amb un ócul en forma d'ova irregular a cada costat.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)