Cases del carrer Sant Antoni i entorn
Sant Feliu de Codines

Carrers Sant Antoni, Bassella, Marinada, Roger de Flor i Roger de Llúria

XVII-XXI
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt urbà format per un grup de cases que conformen un dels nuclis antics de Sant Feliu de Codines per on passava el camí ral, la majoria amb origens als segles XVII o XVIII. Ubicat al Nord-est de la població i a l'entorn del carrer Sant Antoni, aplega alguns dels espais històrics de la població com la plaça de Sant Antoni, els carrers Roger de Flor, Bassella, Roger de Llúria, Marinada i un petit front del carrer d'en Vic.

Està format per diferents cases entre mitgeres, de planta baixa i un pis, amb coberta de teula àrab a dues aigües rematada en un ràfec. La majoria conserven portes i finestres emmarcades de pedra. Una de les peculiaritats del conjunt és que conserva dos passos coberts en forma d'arc, i perquè el tram del carrer Bassella es defineix per les façanes posteriors de les cases del carrer Sant Antoni.

El conjunt urbà del carrer Sant Antoni i el seu entorn està format també pels carrer Roger de Flor, Bassella, Roger de Llúria, Marinada, Vic i plaça de Sant Antoni.

Es tracta d’una zona per on passava l’antic camí ral i les cases daten d'entre els segles XVII i XVIII, tot i que moltes han estat reformades posteriorment. Les cases més destacades són can Xarper, can Xec, can Climent, el pont de Cal Quinto i el pont del carrer Sant Antoni.