Casa Magdalena Bufí
Granollers

Plaça Josep Maluquer i Salvador, 2
    A la zona d'eixample de Granollers

Art Decó
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Casa edificada l'any 1933 que segueix vagament una estètica noucentista i art déco. És una edificació entre mitgeres en cantonada. Consta de planta baixa, entresolat i una planta pis amb coberta plana. Les façanes són planes i estan arrebossades. La composició ve determinada per dos volums. El cos més alt, a la mitgera nord, incorpora l'escala. A tot el conjunt la proporció vertical dels buits de la planta baixa i l'entresolat queda tallada per les impostes i la cornisa - barana. El cos més alt queda coronat per un frontó de perfil trencat amb elements formals del llenguatge decó. Els buits de l'entresol són d'arc de punt rodó (CUSPINERA et alií, 2001).

Aquesta casa fou edificada l'any 1933, amb una estètica influïda pel noucentisme i l'art déco que estaven en boga en aquell moment.

Joan Estaper Mir tenia taverna a la cantonada de la plaça del Bestiar amb el carrer de Sant Roc, per això aquesta casa també es coneixia amb el nom de "can Joan de la Taberna" (GARCIA-PEY, 1990).