Casa carrer Padró, 20
Artés

Carrer Padró, núm. 20

Jordi Montlló Bolart

Casa que fa cantonada, de planta rectangular; consta de planta baixa, dos pisos i golfes. Obertures irregulars distribuïdes per les dues façanes. Porta principal de llinda recta, al seu damunt, a l'alçada del primer pis hi ha una obertura amb balcó. L'escaire de les dues façanes està fet amb pedra ben treballada, però s'ha arrebossat i no es distingeixen. L'any 1985, quan Rosa Serra va fer l'inventari del patrimoni arquitectònic d'Artés per la Generalitat de Catalunya, destacava una finestra amb arc conopial que ara no es veu.
    A la façana principal hi ha una placa de terracuita amb la inscripció del poeta local Francesc Blancher i Puig que diu: "Som pedres antigues brodades de molsa/ record de quan fòrem "Hostal de la Creu",/ que avui ens consola i ens fa l'hora dolça / de nou venerar-la aquí al nostre peu".

S'han arrebossat totes les façanes, tapant tots els elements arquitectònics que la singularitzaven.

Es tracta de l'antic hostal. És una construcció del segle XVIII; la llinda de la porta principal, a la façana de llevant porta la data de 1770. És una de les cases que ajudà a configurar els carrers antics d'Artés.

SERRA COMA, Rosa (1985). Habitatge carrer Padró, 20. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.