Carrer de Sant Víctor
Artés

Carrer Sant Víctor - Casc antic-

diversos
    Jordi Montlló Bolart

Carrer obert al sector de tramuntana i en direcció al sector de llevant (NE) del poble antic. És un carrer format per cases de planta baixa i dos pisos que comuniquen directament amb un dels eixos moderns, la carretera de Prats. Algunes cases consten de dos pisos, com la del Dr. Claudi Sala, la més destacada del carrer.
    Al final del carrer hi ha un pou, que s'utilitzà durant molt de temps. Per aquest motiu també es coneix com a carrer del Pou. Hi ha moltes cases reformades fa uns anys i unes altres que s'estan rehabilitant en l'actualitat. Aquestes darreres intervencions tenen més en compte l'arquitectura original de la casa, revaloritzant elements específics com llindes o antigues capelles.

També conegut com a carrer del Pou.

Va néixer, a finals del segle XIX i principis del segle XX, com una natural prolongació del nucli antic d'Artés que s'estenia cap el pla, fruit del creixement industrial.
    En relació al pou, es té constància documental de la dificultat d'extreure'n aigua a l'any 1873.

FERRER, Ll. i BONET, A. (1990) Artés. Societat i economia d'un poble de la Catalunya Central. Ajuntament d'Artés.
    SERRA COMA, Rosa (1985). Carrer de Sant Víctor o del pou. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.