Casa Carbonell
Vilafranca del Penedès

Eclecticisme
    Josep Domènech i Estapa
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Jordi Montlló Bolart i Jordi Petit Gil

Edifici entre mitgeres de planta irregular. Consta de soterrani, planta porxo descomposta en planta baixa i entresol, i dos pisos. La coberta és plana.
    Façana principal de composició simètrica sobre dos eixos verticals. La planta baixa està totalment transformada per l'ús comercial, té un porxo d'alçada singular amb dos intercolumnis amb suports de secció quadrada formats per base i fust amb mènsules i coixins de diamant. La planta superior té un balcó corregut amb barana de ferro i matxons coincidents amb els pilars del porxo i dues obertures de brancals estriats que enllacen amb els balcons ampitadors de la planta superior.
    Parament del pis principal de bandes horitzontals i de la segona planta de maó vist; separats per una banda llisa delimitada per dues cornises. Coronament important amb cornisa i mènsules.

L'any 1892 es va sol·licitar el permís d'obra per a la construcció de la casa de Jaume Carbonell i Calviol, segons projecte de Josep Domènech i Estapa. Aquesta remodelació s'origina arrel de la realineació de la plaça de l'any 1878.