Plaça de la Constitució
Vilafranca del Penedès

Ajuntament de Vilafranca del Penedès (C. de la Cort, 14).
    Jordi Montlló Bolart

Antiga plaça del blat, d'origen gòtic però formada en el segle XIX en el seu aspecte vigent. Està porticada per dos costats i és la continuació del carrer de La Parellada que connecta amb la plaça de l'Oli a l'altre extrem. Les cases són, generalment, de planta baixa i tres pisos. Algunes cases, tenen els pòrtic més alts. Això permet entresols amb obertures exteriors. En general, però, els baixos són reduïts. Les plantes pis, carreguen sobre les pilastres que formen els porxos.

També es coneix popularment com "Les voltes".

L'any 1878 es va procedir a l'alineació de les façanes de la casa, número 2 del carrer de la Cort i les números 1,3,5 i 7 de la plaça de la Constitució. El projecte, datat l'any 1878, va ser realitzat per Josep Inglada.