Carrer Major
Vilanova del Camí

  Anoia
  Carrer Major
  299

  Coordenades:

  41.57202
  1.63556
  386245
  4603159
  Número de fitxa
  08302 - 44
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Vilanova del Camí. Plaça del Castell, 1.
  Autoria de la fitxa
  Miquel Gea Bullich

  Conjuntament amb la plaça Major aquest carrer formà part del nucli original de Vilanova del Camí que nasqué a redós de la casa forta o castell que se situava a l'indret ocupat actualment per l'edifici de l'Ajuntament.
  Vilanova al llarg dels anys creixé allargant aquest carrer pel seu costat de llevant, resseguint d'aquesta manera l'antic camí ral que menava de Barcelona a Saragossa i que travessava la població.
  Al llarg d'aquest carrer, tot i les grans transformacions que ha sofert la vila des de la segona meitat del segle passat, podem trobar alguns dels edificis més interessants del nucli urbà de Vilanova del Camí. Entre aquests hi destaquen per exemple els edificis situats en els números 12, 30, 77, inclosos en fitxes individualitzades, i altres edificis menys rellevants però també amb un marcat caràcter històric. Entre aquests, per exemple l'edifici situat en el núm. 45, de la primera meitat del segle XX, en el que hi destaca la façana principal, que presenta dues portes per a vianants als eixos laterals, rematades amb arc escarser, un acabat en la planta baixa amb incisions horitzontals a imitació de l'efecte visual de carreus o d'encoixinat, i un ràfec tradicional de tres nivells adornat per unes mènsules de ceràmica que representa que el sustenten

  El carrer Major de Vilanova del Camí nasqué a banda i banda de l'antiga carrerada reial que menava des de Barcelona a Igualada, també coneguda com "carrera pregona".