Carrer de Sant Francesc
Castellterçol

C. de Sant Francesc, s/n.

Virgínia Cepero González

El carrer de Sant Francesc transcorre des de la plaça de Sant Francesc fins a l'inici del nucli urbà.
    A costat i costat del carrer, s'arrengleren cases antigues, construïdes entre els segles XVII i XVIII, que encara conserven la seva estructura original, amb obertures realitzades amb pedra desbastada.
    En destaquen els edificis dels nº 2, 4, 6, 8, 14, 16, 18, 30, 35, 41, 43 i 60.

Als segles XVII i XVIII, com a conseqüència del creixement de la població de Castellterçol, pel desenvolupament del gremi dels paraires i del negoci de la neu, es van construir nous carrers i cases, com és el cas del carrer de Sant Francesc.
    És un dels carrers coneguts com els de la llana, juntament amb els de Quadró i Sant Llogari. Les cases d'aquests carrers tenen un pati amb un pou, on es rentava i s'assecava la llana.

AJUNTAMENT DE CASTELLTERÇOL (2018) Ruta casc antic. Històries dels carrers de la llana i l'estiueig (tríptic). Castellterçol: Diputació de Barcelona - Ajuntament - Consorci del Moianès.